Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος, 2017
Αρχική / Στίβος / Διεθνές meeting Επτάθλου στη Νάξο

Διεθνές meeting Επτάθλου στη Νάξο

Η Νάξος ετοιμάζεται να διοργανώσει το καλοκαίρι του 2017 διεθνές meeting επτάθλου με τη συμμετοχή αθλητριών από έξι διαφορετικές χώρες.
Στους αγώνες υπολογίζεται να πάρουν μέρος μέχρι 24 αθλήτριες υψηλού επιπέδου και για ένα διήμερο η Νάξος θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όσων αγαπούν το στίβο και ειδικά τα σύνθετα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Δημήτρης Πάππας…
Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση η οποία από το 2018 θα μπει στο Ευρωπαϊκό καλεντάρι και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά μίτινγκ συνθέτων στην Ευρώπη.
Η Νάξος τώρα εξαργυρώνει την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση των πανελληνίων αγώνων συνθέτων η οποία διεξήχθη το 2015 στο νησί και συγκέντρωσε από όλους θετικά σχόλια.
Το όλο εγχείρημα θα οργανωθεί από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Το πρόγραμμα θα εμπλουτισθεί και με αγωνίσματα για τους κυκλαδίτες αθλητές.

Το έπταθλο είναι ένα από τα δύο σύνθετα αγωνίσματα του στίβου. Υπάρχουν δύο είδη επτάθλου, το αντρικό, που διεξάγεται σε κλειστό στίβο, και το γυναικείο, που διεξάγεται σε ανοικτό στίβο. Το γυναικείο έπταθλο είναι ολυμπιακό αγώνισμα από το 1984.

Στο έπταθλο οι αθλήτριες διαγωνίζονται στα εξής αγωνίσματα:

  1. 100μ μετ’ εμποδίων
  2. Άλμα εις ύψος
  3. Σφαιροβολία
  4. 200μ.
  5. Άλμα εις μήκος
  6. Ακοντισμός
  7. 800μ.
Πηγή :

cycladesvoice.gr

Σχετικά με SC24

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την «μπάλα» στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Check Also

Στηρίζει τους μικρούς ο Α.Σ Ίου-Ξεκινάει και Στίβο η ομάδα

Στο νησί της Ίου και συγκεκριμένα στην ομάδα του Α.Σ Ίου γίνεται πολύ καλή δουλειά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares