Τετάρτη, 24 Ιανουάριος, 2018
Αρχική / Cyclades news / Σύρος: Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν βλήμα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου (Βίντεο)

Σύρος: Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν βλήμα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου (Βίντεο)

Ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες του στρατού εξουδετέρωσαν σήμερα το μεσημέρι ένα άσκαστο βλήμα »Καπνογόνου λευκού φωσφόρου» που βρέθηκε πριν από ημέρες στην περιοχή του Πάγου.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση εξουδετέρωσης συνοδεία ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Κυκλάδων και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Αφού συλλέχθηκε το »Καπνογόνο λευκού φωσφόρου» δυτικής προέλευσης 81 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ακολουθήθηκε η διαδικασία για την εξουδετέρωσή του με τις αρχές να μεταφέρουν το επικίνδυνο βλήμα από τον Πάγο στην περιοχή Μαντρόνια.

Αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι πρόκειται για βλήμα όλμου του Β” Παγκοσμίου Πολέμου ωστόσο οι έμπειροι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν μετά της έκρηξη ότι πρόκειται για καπνογόνο λευκού φωσφόρου.

Το Καπνογόνο Λευκού φωσφόρου είχε βρεθεί από Κυνηγό οποίος ενημέρωσε την ομοσπονδιακό θηροφύλακα και στην συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων και ο στρατός έτσι ώστε να προβούν σε δικές τους περαιτέρω ενέργειες, περισυλλογής και εξουδετέρωσης του βλήματος.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου και οι πυροτεχνουργοί προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για εξουδετέρωση »Καπνογόνου λευκού φωσφόρου» , με την έκρηξη να ολοκληρώνεται με ασφάλεια και επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοια περιστατικά είναι πολύ συχνά, αφού από το ρεπορτάζ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά βλήματα διάσπαρτα τόσο στην περιοχή μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Τα πυρομαχικά αποτελούν κατάλοιπα πεδίου βολής που εδραζόταν εκεί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ορισμένα από αυτά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς λόγω της αλλοίωσης που υφίστανται η επαφή με το περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει ακαριαία ανάφλεξη».

Τέλος, εφιστά την προσοχή στους ιδιώτες που μεταβαίνουν στον χώρο, να μείνουν μακριά από ύποπτα αντικείμενα που τυχόν συναντήσουν, καθώς ενδέχεται το εξωτερικό περίβλημα να έχει αλλοιωθεί με τον χρόνο, με συνέπεια να δίνει την εντύπωση ότι το εύφλεκτο πυρομαχικό είναι ακίνδυνο.

Λευκός φωσφόρος!

Ένα πολύ επικίνδυνο υλικό που προκαλεί οδυνηρά τραύματα επάνω στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και σε κάθε άλλο ζώντα οργανισμό! Σε στρατιωτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιείται σε καπνογόνα βλήματα, για την κατασκευή τροχειοδεικτικών βλημάτων λόγω της έντονης λάμψης του και για την πρόκληση εμπρησμών, κυρίως σε εύφλεκτα υλικά, γιατί μόλις έλθει σε επαφή με τον αέρα, καίγεται ασταμάτητα!

Χρησιμοποιείται περισσότερο από 100 χρόνια για στρατιωτική χρήση! Ακόμη και σήμερα! Η πιο πρόσφατη χρήση του έγινε από τους Ισραηλινούς στη Γάζα

 

Οδηγίες προς τους πολίτες:

α. Mην αγγίζετε, χτυπάτε, ή βάζετε φωτιά σε οτιδήποτε μεταλλικό αντικείμενο, οξειδωμένο ή μη εντοπίσετε

β . Κοιτάξτε γύρω σας το μέρος που βρίσκεστε και αν είναι δυνατόν βάλτε ένα σημάδι κοντά χωρίς να πλησιάσετε το ύποπτο αντικείμενο, ώστε να μπορείτε να καταδείξετε το μέρος στην Αστυνομία

γ. Τηλεφωνήστε στην Άμεση Δράση ώστε να έρθουν στο χώρο ανάλογα αστυνομικά όργανα, τα οποία με τη σειρά τους θα ειδοποιήσουν τους Πυροτεχνουργούς του ΣΥΠ.

 

Πηγή :

cyclades24.gr

Σχετικά με sc24

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την "μπάλα" στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Check Also

Μάκης Δημάκης – Σήμερα είναι η μέρα μου !!

Μάκης Δημάκης – Σήμερα είναι η μέρα μου!! Χαμός με το νέο τραγούδι του Μάκη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares