Παρασκευή, 24 Μάιος, 2019
Αρχική / Ποδόσφαιρο / Ανδριακός: ένα νησί-μια ομάδα, που εκπέμπουν SOS

Ανδριακός: ένα νησί-μια ομάδα, που εκπέμπουν SOS

Ανδριακός: ένα νησί-μια ομάδα, που εκπέμπουν SOS

Του Άρη Διαπούλη Αντιπροέδρου Ανδριακού Ο.Φ.

Tο 2017 ήταν αναμφίβολα μία από τις πιο περίεργες χρονιές του Ανδριακού Ο.Φ. Είχε παρθεί μια απόφαση από την προηγούμενη διοίκηση, πολύ πριν την αποχώρησή της, να διαλύσει το τμήμα του ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου ελλείψει οικονομικών πόρων. Το Δεκέμβριο του 2016 η σκυτάλη δόθηκε σε μια εντελώς νέα Διοίκηση χωρίς εμπειρία, αλλά με όρεξη για δουλειά.  Η οικονομική κρίση και η αποδιοργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος οδήγησε τη νέα Διοίκηση υπό την προεδρεία του Γιώργου Γαρύφαλλου να δημιουργήσει Ακαδημίες για πρώτη φορά στην Ιστορία του Συλλόγου.

Η απόφαση αυτή ήταν κομβικό σημείο, για την αναγέννηση και τη συνέχεια της ιστορικής Ομάδας του Ανδριακού. Να σημειώσουμε ότι ο Ανδριακός είναι το μόνο ενεργό Σωματείο στο Νησί που ασχολείται  με το Ποδόσφαιρο και το Στίβο. (Ο Αστέρας Κορθίου και η Υδρούσα είναι πλέον ανενεργά Σωματεία).

Το ποδόσφαιρο

Συνεπώς υπήρχε  ηθική υποχρέωση της Διοίκησης να δώσει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά της  Άνδρου να αθληθούν.  Έπρεπε από την αρχή να στηθούν οι Ακαδημίες χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία.  Για αυτό το σκοπό ο Σύλλογος  ήρθε σε συμφωνία με δύο νέους αξιόλογους  προπονητές: τον Δημοσθένη Μαγουλά και τον Κωνσταντίνο Παπαχρήστο, προκειμένου να συσταθούν 3 Ομάδες.  Η junior (αφορά ηλικίες < 10 ετών), η Κ-14 (από 10 εώς 14 ετών) και η Κ-18(από 14 εως 18 ετών). Ύστερα από συντονισμένες  προσπάθειες της Διοίκησης έγινε η εγγραφή πολλών νέων αθλητών.

Στο δυναμικό του Ανδριακού έως τώρα εντάσσονται 60 μικροί ποδοσφαιριστές από ηλικίες 8- 18 ετών. Θεωρώντας τον Ανδριακό  ως την ομάδα όλου του Νησιού αποφασίστηκε κάτι πρωτοποριακό. Οι προπονήσεις να γίνονται εναλλάξ μεταξύ Χώρας – Κορθίου – Μπατσίου. Με αυτό τον τρόπο τονίζεται και η καθολικότητα του  Σωματείου πάνω στην Άνδρο.

Ήδη η Κ-14 και η Κ-18 μετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων με αξιόλογη παρουσία. Η φιλοσοφία  του Συλλόγου είναι η προώθηση του αθλητισμού στη νεολαία του τόπου μας, η Θέληση για μάθηση και προπόνηση, το fair play, ο σεβασμός σε συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές, διαιτητές, θεατές-γονείς.

Μέσα από αυτή την διεργασία ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε και την μελλοντική Ανδρική Ομάδα την επομένη τριετία, που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος. Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου είναι η συμμετοχή των ακαδημιών σε μεγάλα τουρνουά ποδόσφαιρου. Ήδη εξετάζεται η Συμμέτοχη  το Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα ποδόσφαιρου, καθώς και η Διεξαγωγή Τουρνουά ποδόσφαιρου με σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Ο κλασικός αθλητισμός

Όσον αφορά το τμήμα του κλασσικού αθλητισμού  Συνεχίστηκε η ίδια επιτυχημένη  φιλοσοφία με την προηγούμενη Διοίκηση υπό την καθοδήγηση του προπονητή Δημήτρη Τσορτανίδη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια διαρκής αύξηση των   αθλητών.

Η ομάδα Στίβου πέραν του αγωνιστικού της τμήματος έχει ενσωματώσει και παιδιά κατηγορίας  junior. H συμμετοχή σε διασυλλογικά, πανελλήνια, παγκυκλαδικά και αιγαιοπελαγίτικα πρωταθλήματα είναι συνεχής με σημαντικές διακρίσεις. Η αγωνιστική ομάδα συγκαταλέγεται μέσα στις 4 καλύτερες των Κυκλάδων, ενώ ανταγωνίζεται ισάξια με μεγάλα  Σωματεία της Αττικής (Γ.Α.Σ Χολαργού, Πανελλήνιος, Α.Ο Κηφισιάς και Α.Ο Κερατσινίου).

Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια επιπλέον ομάδα στο τμήμα Στίβου «Δρομείς  Ανδριακού»  η όποια ασχολείται με τα μυστικά του τρεξίματος και μπορούν να συμμετέχουν δρομείς κάθε ηλικίας. Στόχος του τμήματος είναι η συμμέτοχη και εκπροσώπηση του νησιού σε Λαϊκούς Αγώνες Δρόμου και Ορεινούς Αγώνες σε όλη την Ελλάδα.

Ένα γήπεδο υπό κατάρρευση

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος είναι αυτό του γηπέδου. Δυστυχώς το άλλοτε αξιοζήλευτο στολίδι του νησιού βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η αδιαφορία των έκαστοτε Δημοτικών Αρχών, έχει ως αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του γηπέδου να βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Ειδικότερα τα τελευταία 2 χρόνια ο φωτισμός του σχεδόν δεν δουλεύει και παρά τις εκκλήσεις του συλλόγου οι πυλώνες βρίσκονται είτε σε αθλία κατάσταση είτε ημιτελείς. Προπονήσεις και αγώνες μετά την δύση του ηλίου δεν γίνονται πλέον. Το αγωνιστικό τερέν (ταρτάν) σε πολλά σημεία είναι σκασμένο, παραμορφωμένο, φουσκωμένο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας.

Φρεάτια είναι φραγμένα, τα καθίσματα σπασμένα και φθαρμένα. Το αντλιοστάσιο για πότισμα και απομάκρυνση υδάτων υπολειτουργεί. Το λίπασμα για την συντήρηση του χορταριού δεν επαρκεί. Δεν υπάρχει δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών αγώνων στίβου και τουρνουά ποδόσφαιρου  στερώντας τα  από την τοπική κοινωνία.

Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανός ο Σύλλογος με τους σχεδόν 100 εν ενεργεία αθλητές είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης πόρων. Δυστυχώς, ελάχιστοι είναι αυτοί που βοηθάνε οικονομικά ένα Σωματείο το οποίο αποτελεί διέξοδο για όλα τα παιδιά από τη ζοφερή πραγματικότητα του μικρού μας τόπου.

Θεωρούμε ότι η ομάδα των «Εφοπλιστών » όπως μας αποκαλούνε πρέπει να στηριχτεί αναλόγως από όλους διαφορετικά είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα οδηγηθεί στη διάλυση. Τέλος, ε’ιναι βέβαιο πως το γήπεδο σε δύο χρόνια δεν θα μπορεί να χρησιμοιηθεί καθόλου. Ήδη χρησιμοποιούμε το μισό γήπεδο γιατί το άλλο μισό είναι κατεστραμενο. Αν, λοιπόν, δεν γίνει κάτι το γήπεδο τέλειωσε. Και μαζί του και ο Ανδριακός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ «ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ο.Φ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΕΝ ΑΝΔΡΩ». ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016. ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ.

 

Πηγή :

enandro.gr

Σχετικά με SPORTCYCLADES24

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την "μπάλα" στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Check Also

Το ευχαριστώ του ΠΑΣ Τήνου για το νέο χλοοτάπητα

Το ευχαριστώ του ΠΑΣ Τήνου για το νέο χλοοτάπητα μέσα από την επίσημη σελίδα της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Shares