Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019
Αρχική / Ποδόσφαιρο / Το μεγάλο μπράβο ανήκει στα σωματεία!!

Το μεγάλο μπράβο ανήκει στα σωματεία!!

Το μεγάλο μπράβο ανήκει στα σωματεία!!

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκε η αγωνιστική δραστηριότητα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, που είναι μακράν το χειρότερο της «σύγχρονης ιστορίας» της Ένωσης. Μεγάλη επιτυχία για την μικτή μας η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τα σωματεία να ανταμείβονται για την δουλειά τους και την ΕΠΣ Κυκλάδων για το πείσμα της.

Του: Μάκη Πρίντεζη

Ξανά εδώ, επιστρέφουμε μετά από 2 εβδομάδες, για να «ξετυλίξουμε το κουβάρι» των εξελίξεων στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Χωρίς σκοπιμότητες και άποψη…. χωρίς χορηγίες στη μέση. Με ότι αυτό συνεπάγεται.  Σε μια αρθρογραφία 1305 λέξεων.

Καλά, κακά και άσχημα έχει το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ (όπως όλα τα πρωταθλήματα της χώρας), καθώς είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες πλέον, πως για να ολοκληρώσει κάποια ομάδα το πρωτάθλημα, θα πρέπει να υποστεί ταλαιπωρίες και να ξεπεράσει τα «κύματα» για να φτάσει στον προορισμό της.

Τα «κακά» των φετινών διοργανώσεων;  9 παιχνίδια κρίθηκαν στα χαρτιά. Ναι αδέρφια. Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα να είναι για μια ακόμη χρονιά ανταγωνιστικό, μπορεί τα σωματεία (Α.Ο Μυκόνου, Άνω Μερά, Θύελλα, Πανναξιακός)  να έκαναν ότι ακριβός έπρεπε (μεταγραφές) προκείμενου να ανέβει η «ποιότητα» του πρωταθλήματος, ωστόσο στην πράξη, μείναμε μετεξεταστέοι και οι φετινές διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν με 9 ολόκληρα παιχνίδια να κρίνονται στα χαρτιά.

Η «επιδημία» των νικών άνευ αγώνος, εκτός από το πρωτάθλημα της Superleague, έφτασε και στις Κυκλάδες. Η νίκη στα «χαρτιά» του Πανθηραϊκού απέναντι στον Πάγο, ανήκει σίγουρα στα ΠΙΟ…. δυσάρεστα, καθώς  επρόκειτο για ημιτελικό Κυπέλλου Κυκλάδων. Ξέρουμε πως είναι δύσκολες οι μετακινήσεις των ομάδων, πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται σε νησιά που είναι «μη… προσβάσιμα» για μια ομάδα. Αν συνυπολογίσουμε και την παραίτηση του Αίαντα από τον αγώνα Κυπέλλου με την Σέριφο, αλλά και αυτή του Πανσιφναϊκού απέναντι ξανά στην ομάδα της Σερίφου, αντιλαμβάνεται κανείς πως γίνονται 3 τα παιχνίδια μέχρι τώρα που κρίθηκαν στα «βιβλία» και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Το λάθος της ΕΠΣ Κυκλάδων μέχρι εδώ, είναι πως θα έπρεπε να εφαρμοστούν γεωγραφικά κριτήρια μέχρι και τον τελικό στο Κύπελλου, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια δυσάρεστα συμβάντα που μόνο δυσφημιστικά είναι για το ποδόσφαιρο μας.

Στα άσχημα; Η παραίτηση της Λάβας από την συνέχεια του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Εμπορείου να εκδικείται (κατά τη γνώμη μου) την ΕΠΣ Κυκλάδων, για τα σφοδρά παράπονα του κοντινού παρελθόντος, τις φωνές για τους ορισμούς διαιτησίας και αγώνων, αλλά και τις τιμωρίες που είχε υποστεί. Θα μπορούσε κάλλιστα η ομάδα του Εμπορείου  να μη περάσει στην Β φάση (στο χέρι της ήταν) και να άφηνε στο νήμα ΑΜΣ Φιλωτίου ή Αστέρα Τραγαίας να «κόψουν» την κορδέλα του τερματισμού. Σωστά; Από την στιγμή που δεν μπορούσε να παίξει στην Β φάση (για οποιοδήποτε λόγο), θα μπορούσε να μη ταξιδέψει στο Φιλώτι, ή να μη διεκδικήσει βαθμούς απέναντι σε ΑΜΣΦ και Ίο, προκειμένου να μη «τιναχτεί»  η Β φάση του πρωταθλήματος στον «αέρα». Μη μου πει κανείς πως δεν «τινάχτηκε στον αέρα»  το πρωτάθλημα, όταν ο δεύτερος όμιλος του Β γύρου θα έχει 12 αγώνες, εκ των οποίων οι 6 θα κριθούν στα «χαρτιά»; Θα με πείτε «κολλημένο», αλλά σε γενικές γραμμές έχω μάθει να τεκμηριώνω πάντα της απόψεις μου. Δεν είμαι από αυτούς που θα πετάξουν κάτι…. και θα το αφήσουν στο έλεος του Θεού. Με Κύπελλο «κουτσό» και με την μισή τελική φάση του πρωταθλήματος να κρίνεται στο «άνευ αγώνος», οι φετινές διοργανώσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων θα είναι από αυτές που γρήγορα θα θέλουμε να ξεχάσουμε. Άσε που το μοντέλο της μιας κατηγορίας με 3 ομίλους δεν αποδείχτηκε και το καλύτερο αλλά δεν είναι της στιγμής. Θα επανέλθω… άλλη στιγμή για να χουμε να λέμε.

Επιστρέφω στην Λάβα….

Νομίζω πως η απόφαση της Λάβας Εμπορείου πάρθηκε την στιγμή που έπρεπε, ώστε να δείξει στην ΕΠΣ Κυκλάδων πως… «και εμείς εδώ είμαστε». Η Λάβα Εμπορείου πήρε μια απόφαση  που σίγουρα «έβαλε μπουρλότο» στο πρωτάθλημα, πολύ περισσότερο την στιγμή που όλοι περίμεναν τα σπουδαία. Γι αυτά τα παιχνίδια ζούσαν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων. Η αποχώρηση της Λάβας (δεν έχει σημασία ο λόγος), από το πρωτάθλημα, είναι η πιο βαριά τιμωρία που μπορούσε να υποστεί η διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων, που ήρθε λίγες ημέρες μετά το επίσης «ηχηρό χαστούκι» του ημιτελικού Κυπέλλου, που κρίθηκε και αυτό στα «περιβόητα βιβλία».  Εννέα παιχνίδια άνευ αγώνος και αν συνυπολογίσουμε και τα 15 παιχνίδια που διεξήχθησαν «καθημερινή» προκειμένου να βγει ο σχεδιασμός,  αντιλαμβάνεται κανείς πως τα πράγματα δεν κύλισαν και πολύ «ρόδινα» την φετινή χρονιά.

Τεράστια επιτυχία της μικτής-Αδικούνται τα σωματεία-Μπράβο στον Ρένο Φρέρη

Περνάμε στο γεγονός της τελευταίες εβδομάδας που δεν είναι άλλο από την τεράστια επιτυχία της ομάδας Νέων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων. Αν η διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων «χρεώνεται» φέτος σε ανδρικό επίπεδο τα δυσάρεστα, μεγάλο μερίδιο στο τεράστιο κατόρθωμα της κατάκτησης του μεταλλίου έχει η ίδια και πολύ περισσότερο ο Ρένος Φρέρης. 

Από την περίοδο των εκλογών, τότε που κάποια ΜΜΕ τον «βάφτιζαν» επιχειρηματία που το μόνο που θέλει  ήταν να διεισδύσει στα κοινά της ΕΠΣΚ για δικά του επιχειρηματικά συμφέροντα (τα γραπτά μένουν στην ζωή), είχα γράψει πως στόχος του Ρένου ήταν να αναβαθμίσει τις υποδομές, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τις Κυκλάδες (επίσης τα γραπτά μένουν). Τότε που ο «κοντός» τα «έσκαγε» χοντρά στους «μεσίτες» της δημοσιογραφίας, τότε που χρειάστηκα και εγώ με κοντινό «πλασέ» στο 90΄ να γράψω το «11-10» (όπως λέγατε στις εκλογές), από τότε είχε την τάση ο Φρέρης να στηρίζει τις υποδομές. Είναι λάτρης των μικρών παιδιών.

Ήταν ο άνθρωπος που εξαρχής έθεσε στόχο την βελτίωση των υποδομών και αυτός που θα μείνει στην ιστορία ότι καθιέρωσε τις πολλές κατηγορίες (Κ12, Κ14, Κ16, Κ18). Στήριξε τις μικρές ηλικίες  και τα σωματεία και το αποτέλεσμα φάνηκε στα γήπεδα. Η ομάδα νέων των Κυκλάδων είναι η Τρίτη καλύτερη ΟΜΆΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σαφέστατα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται στον πρόεδρο της. 

Μπράβο στα σωματεία;;;; Κανείς;

Διάβολε… αν ένα πράγμα μισώ στην ζωή μου, είναι οι «γλείφτες». Οι άνθρωποι…. που σε μόνιμη βάση «κολοτρυβονται για να φάνε», αγνοώντας τον κόπο και τον ιδρώτα που έχουν χύσει κάποιοι… σε βάθος χρόνου και δουλειάς πολλών ετών.  Διάβασα δε… τις ανακοινώσεις που «έπεφταν βροχή» το τελευταίο διάστημα, διάβασα και τις τοποθετήσεις κάποιων  και λίγοι ήταν αυτοί που επαίνεσαν τα σωματεία γι αυτή την επιτυχία. Ναι, σπουδαίο επίτευγμα των παιδιών, μπράβο στον Γιώργο Μοστράτο που μπόρεσε μέσα από τις προπονήσεις να «παντρέψει» το ταλέντο των παιδιών και να δημιουργήσει μια« χημεία» ικανή για μεγάλα πράγματα, μπράβο στα παιδιά για το ταλέντο τους, αλλά κανείς αθλητής με 10-20 προπονήσεις δεν γίνεται «πυραυλοκίνητος». Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις ομάδες,  Α.Ο Πάρου, Α.Ο Μυκόνου, Πανθηραϊκό, ΠΑΣ Νάξου, Πανναξιακό,  Αίαντα κ.α για την καθημερινή δουλειά και την δημιουργία ταλέντων. Ένα τεράστιο μπράβο στα σωματεία που προπονούν τα παιδιά περισσότερες από 300 ημέρες το χρόνο θα πούμε;;;

Οι μισοί  αθλητές της Εθνικής του 2004,  έπαιζαν σε ομάδες υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό, αναγκάζοντας ακόμη και τον «Οθωνα» (Ρεχάγκελ)  να παραδεχτεί πως έπαιξε και αυτό τον δικό του ρόλο, στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μάγκας και δεύτερος ο Πανθηραϊκός

Ο Πανθηραϊκός μας… ολοκλήρωσε από την δεύτερη θέση την φετινή περιπέτεια του στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Το είχα γράψει μήνες πριν (αν θυμάστε), πως η λέξη αποτυχία με επιτυχία είναι δυο μέτρα δρόμος. Είχα τονίσει δε.. πως μπορεί και την δεύτερη θέση, κάτι που κατέκτησε πανηγυρικά. Μπράβο στην Σαντορίνη και μακάρι η τρίτη χρονιά να συνοδευτεί με μια καλύτερη θέση από την φετινή και γιατί όχι και την άνοδο στην Β Εθνική. Είπαμε… Βήμα-βήμα.

Μπράβο στην Θύελλα-Έτοιμη για μεγάλα πράγματα

Η Θύελλα Καμαρίου κατέκτησε πανάξια το Κύπελλο Κυκλάδων, νικώντας μετά από μεγάλο παιχνίδι τον Πανθηραϊκό της Γ Εθνικής. Δεν τα είπαμε τις προηγούμενες ημέρες, γι αυτό και κάνω λόγο σήμερα για την ιστορική στιγμή του Καμαρίου. Ανεξάρτητα από τη νίκη, το Καμάρι έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Κοίταξε κατάματα Πανθηραϊκό, συνέτριψε την Χαλκίδα που σίγουρα ήρθε με προβλήματα και βλέπει παραπέρα. Είναι νωρίς να κοιτάζει ακόμη την επόμενη ημέρα στην Γ Εθνική,καθώς προέχει η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία. Φαβορί είναι… σίγουρη πρωταθλήτρια όχι.

 

Σχετικά με SC24

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την "μπάλα" στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Check Also

Έκοψαν την πίτα τους οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές Μυκόνου (Φωτο)

Έκοψαν την πίτα τους οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές Μυκόνου (Φωτο) Μέσα σε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Shares