Δευτέρα, 22 Ιανουάριος, 2018
Αρχική / Ποδόσφαιρο / Γ Εθνική / Γ Εθνική: Βρίσκει λύσεις και παίζει ο Πυρσός, δεν κατεβαίνει ο ΟΦ Ιεράπετρας

Γ Εθνική: Βρίσκει λύσεις και παίζει ο Πυρσός, δεν κατεβαίνει ο ΟΦ Ιεράπετρας

Το μαρτύριο των ομάδων και η αβεβαιότητα για το πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πολυέξοδο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής συνεχίζεται. Άλλη μια ομάδα δηλώνει αδυναμία να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, καθώς ο ΟΦ Ιεράπετρας ανακοίνωσε την επιστροφή του στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η διοίκηση του ΟΦ Ιεράπετρας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Λασιθίου και κέρδισε την άνοδο στη Γ Εθνική, δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί και πάλι στην 1η κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωση παρακάτω, οι προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις ήταν πολλές, αλλά έπεσαν στο κενό.

Αναλυτικά η επιστολή :

«Αγαπητοί φίλοι του ΟΦΙ. Αγαπητοί φίλαθλοι του Λασιθίου.

Ο Ο.Φ.Ι. κατέκτησε το πρωτάθλημα Α Λασιθίου 2016-17 και ταυτόχρονα την άνοδο του στην Γ Εθνική κατηγορία. Μιά Γ Εθνική κατηγορία , για την οποία είχαμε πεισθεί όλοι στον ΟΦΙ ότι από την τρέχουσα σεζόν θα είχε ξεχωριστό όμιλο Κρήτης. Για ένα τέτοιο όμιλο προσπαθήσαμε την άνοδο όλη την προηγούμενη σεζόν , για ένα τέτοιο όμιλο μεταδώσαμε τον ενθουθσιασμό μας στις τάξεις των οπαδών του ΟΦΙ. Για ένα τέτοιο όμιλο είχαμε μετρήσει τις δυνάμεις μας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο ΟΦΙ τα τελευταία τρία χρόνια είχε ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει σε μια τέτοια κατηγορία. Δεν μεταφέρομε την ευθύνη της πλάνης μας σε κανένα απολύτως. Η ευθύνη είναι όλη δική μας. Οταν εμπιστευόμαστε ένα κράτος και μιά ομοσπονδία που είναι ικανοί για χατήρι μίας και μόνο ομάδας να διαλύσουν όλο το ερασιτεχικό ποδόσφαιρο και μαζί το όμιλο Κρήτης του περιφερειακού πρωταθλήματος , όπως έγινε πριν τέσσερα χρόνια , καλά να πάθομε.

Αυτή την στιγμή δυστυχώς καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μία Γ Εθνική όπου για να υποβιβαστούμε θα χρειαστούν 150.000 ευρώ. Δεν μας πειράζει ο υποβιβασμός. Δεν θα μας πείραζε ακόμα και να πετάγαμε τα 150.00 ευρώ προκειμένου ο ΟΦΙ να συμμετάσχει στην κατηγορία όπου ανήκει. Το πρόβλημα ότι αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.

Στον ΟΦΙ τρία χρόνια τώρα , με αποκορύφωμα ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ , βιώνομε ότι χειρότερο μπορεί να βιώσει μιά ομάδα. Εχομε μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών του ΟΦΙ , έχομε μιά ομάδα που σίγουρα είναι ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας από την Α Λασιθίου , και δεν μπορούμε να περάσομε τα σύνορα του νομού. Φέτος το είχαμε πιστέψει. Είμασταν σίγουροι ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 ο ΟΦΙ θα έπαιζε σε όμιλο Κρήτης της Γ Εθνικής.

Ζητούμε συγνώμη από τους παίκτες του ΟΦΙ για την τεράστια απογοήτευση , για το «ξενέρωμα» καλύτερα που τους δημιουργούμε. Τα μεγαλύτερα θύματα της αδυναμίας μας να πάμε τον ΟΦΙ στην Γ Εθνική είναι σίγουρα αυτοί που τρία χρόνια τώρα έχουν γίνει ένα με την ασπρόμαυρη κατακτώντας κάθε χρόνο το ντάμπλ.

Ζητούμε συγνώμη από τον κόσμο του ΟΦΙ. Τι μπορείς να πείς σε κάποιον που του ζητάς να σε «σπρώξει» από την κερκίδα για την άνοδο και τελικά επιστρέφεις στο τοπικό;

Τέλος ζητούμε συγνώμη από όλους τους Λασιθιώτες φίλους του ποδοσφαίρου που λόγω της αδυναμίας μας δεν θα έχει εκπροσώπηση ο νομός Λασιθίου στις εθνικές κατηγορίες.

Εδώ με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε θα θέλαμε να επισημάνομε σε κάθε σκεπτόμενο Λασιθιώτη που ασχολείται με το ποδόσφαιρο του τόπου μας , ότι αν δεν γίνει κάποτε όμιλος Κρήτης σε κατηγορία μεγαλύτερη του τοπικού , δύσκολα θα ξαναδούμε Λασιθιώτικη ομάδα να περνά τον Σεληνάρι. Οι πολλοί αυτόκλητοι και πρόθυμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη φίλαθλοι των 70ς και 80ς , οι Μάρηδες των 90ς και οι Ανατολιωτάκηδες των 00ς , χάριν των οποίων οι ομάδες του Λασιθίου είχαν πάντα παρουσία στις εθνικές εκτός Κρήτης κατηγορίες τα χρόνια εκείνα , τελείωσαν. Τώρα τρεις – τέσσερις άνθρωποι σε κάθε ομάδα προσπαθούν για τα πάντα με όποιες δυνατότητες και μεράκι έχουν. Και με μεγάλη πιθανότητα να κατηγορηθούν για τα πάντα στο τέλος.

Οσοι Λασιθιώτες λοιπόν έχουν λόγο οπουδήποτε , ας προσπαθήσουν για όμιλο Κρήτης , αλλιώς το ποδόσφαιρο στο Λασίθι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι ασφυξίας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Eμείς οι διοικούντες τον ΟΦΙ αδυνατούμε δυστυχώς να πάμε τον ΟΦΙ στην συγκεκριμένη Γ Εθνική. Επειδή αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την συνέχεια της ιστορίας του ΟΦΙ θα παραμείνομε στις επάλξεις , «κατεβάζοντας» τον ΟΦΙ στην Α Λασιθίου. ΟΜΩΣ. Οποιος ή όποιοι θεωρούν ότι μπορούν και θέλουν και οδηγήσουν τον ΟΦΙ στην Γ Εθνική , είμαστε έτοιμοι είτε να τους παραδώσομε την διοίκηση είτε να παραμείνομε βοηθώντας τους.

Υ.Γ. Είναι και δική μας απορία πως κωμοπόλεις της Δυτικής Κρήτης , πολύ μικρότερες από την Ιεράπετρα , τον Αγιο Νικόλαο και την Σητεία , όπως το Καστέλι Κισάμου , η Παλιόχωρα , ο Πλατανιάς , τα Ζωνιανά , το Περαμα Μυλοποτάμου και η Επισκοπή μπορούν και διατηρούν ομάδες σε εθνικές κατηγορίες.»

Από: Sportsup

 

Κανονικά ο Πυρσός Γρεβενών που βρίσκει λύσεις με διακανονισμούς

Όλα δείχνουν πως ο Πυρσός Γρεβενών θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τη νέα χρονιά, με τη διοίκηση να φροντίζει για τα χρέη που προέκυψαν προς ΕΠΟ και εφορία.
Την προσεχή εβδομάδα θα γίνει προσπάθεια να γίνει διακανονισμός των οφειλών, που ανέρχονται στο ποσό των 5.100 ευρώ. Μόλις ρυθμιστεί το θέμα, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού, με το ρόστερ να στελεχώνεται από Γρεβενιώτες. Στο πλάνο είναι η προώθηση τεσσάρων παικτών από την ακαδημία του Πυρσού στην πρώτη ομάδα.
Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια απόκτησης του 16χρονου αμυντικού Λευτέρη Γαβρίδη, ο οποίος αγωνίζεται στα Γρεβενά Αεράτα. Πρόκειται για ένα ταλέντο του νομού, μέλος των μικτών ομάδων, ενώ βρίσκεται και στο μικροσκόπιο του ΠΑΟΚ.
Μιλώντας στον συνεργάτη του liganews.gr στα Γρεβενά, Κώστα Μάρκου, ο τεχνικός Χρήστος Λάλλος, έδωσε το στίγμα για τη νέα σεζόν του Πυρσού: «Θα δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, όπως αρμόζει στην ιστορία του Πυρσού Γρεβενών.

Θα βασιστούμε στο τοπικό στοιχείο, με παίκτες από την περιοχή, καθώς υπάρχει πολύ ταλέντο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Τέλος, μόλις τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες, θα τεθούν στην κυκλοφορία και τα εισιτήρια διαρκείας του Πυρσού για τη νέα χρονιά.
Από: Κώστας Μάρκου – e-grevena.com

 

Σχετικά με SC24

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την "μπάλα" στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Check Also

Γ Εθνική-7ος όμιλος: Τελικά αποτελέσματα-Βαθμολογία

Γ Εθνική-7ος όμιλος: Τελικά αποτελέσματα-Βαθμολογία… 7ος όμιλος – 13η αγωνιστική Πανθηραϊκός-Διαγόρας Αγίας Παρασκευής 1-0 Ταμυναϊκός-Ερμής Κιβερίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares