Ελλάδα&ΚόσμοςΣτίβος

Κορωνοϊός – Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες ζητούν από τις παγκόσμιες ομοσπονδίες συμμετοχή στο κόστος

Με επιστολή του προς τις παγκόσμιες ομοσπονδίες ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μορί, ενημέρωσε για τα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω του κορωνοϊού

Ο Μορί έστειλε επιστολή στις 33 ομοσπονδίες των θερινών αθλημάτων των Ολυμπιακών και τους ζήτησε να συμμετάσχουν στην κάλυψη του κόστους της αναβολής των Αγώνων.

«Η έξτρα δαπάνη που θα προκύψει από αυτή την αναβολή είναι αναπόφευκτη. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς το να αποφασίσουμε ποιος θα υποστηρίξει αυτό το κόστος και με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μορί στην επιστολή του και συμπληρώνει:

«Με το να καταφέρουμε να κάνουμε τελικά τους Ολυμπιακούς τον επόμενο χρόνο, θα δείξουμε πως το ανθρώπινο είδος θριάμβευσε απέναντι στον κορωνοϊό».

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες θα προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με την οργανωτική επιτροπή και θα βρίσκονται σε στενή επαφή μαζί τους για τη λήψη της απόφασης.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν είναι γνωστό ποιος θα αναλάβει τις δαπάνες που θα προκύψουν. Ανάμεσα στις αρκετές προκλήσεις που θα προκύψουν με την αναβολή, θα είναι και αυτή των εγκαταστάσεων καθώς είναι πιθανό ορισμένες από αυτές που κατασκευάστηκαν, να μην μπορούν να φιλοξενήσουν του Αγώνες του χρόνου.

Πηγή:www.sportsfeed.gr

Tags

Σολάρης Αντώνης-Χρύσανθος

Από το 1982 αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα. Ξεκίνησε από την "Κοινή Γνώμη", ανταποκριτής της Σύρου στις εφημερίδες "Ομάδα και σπορ" και "Φως των σπορ" και στην εφημερίδα "Λόγος των Κυκλάδων". Στο sportcyclades24.gr αρθρογραφεί και φωτογραφίζει όλα τα αθλήματα. Επίσημος φωτογράφος σε παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της Fina της FIVB , της CEV και σε Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος και League Cup της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close