Ελλάδα&Κόσμος

Οι κορυφαίες Μπαταρίες αυτοκινήτου

Μπαταρίες αυτοκινήτου

Η μπαταρία του αυτοκινήτου αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας για την εκκίνηση του κινητήρα. Αφού πάρει μπροστά ο κινητήρας, το δυναμό (ή γεννήτρια) φορτίζει την μπαταρία, παρέχοντας παράλληλα τροφοδοσία και στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος. Η συνηθισμένη τάση στο ηλεκτρικό σύστημα των επιβατικών αυτοκινήτων, είναι τα 12 V. Στα μεγάλα φορτηγά, γίνεται χρήση ενός δικτύου 24 V, το οποίο διαθέτει δύο συνδεδεμένες εν σειρά μπαταρίες των 12 V, οι οποίες το τροφοδοτούν με 12 V. Στα ηλεκτρονικά καταστήματα, υπάρχει διαθέσιμο ένα πλήθος από εκδόσεις μπαταριών αυτοκινήτου. Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι η μπαταρία μολύβδου-οξέος. Η συγκεκριμένη μπαταρία διαθέτει ένα περίβλημα ανθεκτικό στα οξέα, το οποίο διαιρείται σε 6 κελιά γεμισμένα με ηλεκτρολύτη και συνδεδεμένα εν σειρά, θετικά και αρνητικά ηλεκτρόδια, πλάκες μολύβδου και διαχωριστές. Αρκετά θετικά ηλεκτρόδια δημιουργούν το θετικό σετ πλακών και αρκετά αρνητικά ηλεκτρόδια, το αρνητικό σετ πλακών. Οι συνηθέστερες βλάβες των μπαταριών μολύβδου-οξέος, είναι η θείωση και οι επικαθίσεις οξέων. Ακόμη, η κακή λειτουργία του δυναμό μπορεί να προκαλέσει την υπερφόρτιση της  μπαταρίας.

Οι μπαταρίες αυτοκινήτου AGM (Τεχνολογία Απορροφητικού στρώματος γυαλιού) αποτελούν ένα είδος των συμβατικών μπαταριών μολύβδου-οξέος. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι ηλεκτρολύτης διατηρείται με τη χρήση ειδικού πορώδους υλικού (ματ βοριοπυριτικό γυαλί), διασφαλίζοντας πιο μεγάλο κύκλο ζωής. Ένας ακόμη τύπος μπαταριών αυτοκινήτου αποτελούν οι VRLA (μπαταρίες μολύβδου-οξέος ρυθμιζόμενες με βαλβίδες – μπαταρίες τζελ). Ο ηλεκτρολύτης των συγκεκριμένων μπαταριών είναι αποθηκευμένος σε μορφή τζελ. Οι κύριες παράμετροι κάθε μπαταρίας αυτοκινήτου είναι οι εξής: Φυσικές διαστάσεις. Αμπερώρια (Ah) τα οποία ορίζουν την χωρητικότητα της μπαταρίας.

Ρεύμα εκκίνησης, το οποίο καθορίζει την ποσότητα ρεύματος που παρέχει η μπαταρία για να πάρει μπροστά το όχημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα μέσου μεγέθους επιβατικό αυτοκίνητο, χρειάζεται μια  μπαταρία 45 έως 65 Ah με ρεύμα εκκίνησης 500 έως 600 A. Στο κατάστημά μας, έχετε τη δυνατότητα να βρείτε μια ευρεία γκάμα τμημάτων αυτοκινήτου, όπως λαμπτήρες, φίλτρα, ιμάντες και μπαταρίες. Κάντε κορυφαίες ηλεκτρονικές αγορές, εδώ στο Antallaktikaexartimata.gr.

Sportcyclades24.gr

Είμαι ο Γιώργος Σολάρης, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του δικτύου https://cyclades24.gr που παρέχουμε 24ωρη ενημέρωση για την Σύρο και τις Κυκλάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close