Cyclades Water SportsHot NewsΥγρός Στίβος

Ναυτικός Όμιλος Σύρου: Ένας διαφορετικός διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας εν μέσω πανδημίας

Ο κορονοϊός και οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν ανέστειλαν κάθε αθλητική δραστηριότητα. Και βέβαια για τα ομαδικά αθλήματα ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία η απαγόρευση για προφανείς λόγους  όμως στα ατομικά αθλήματα και ειδικά στην ιστιοπλοΐα που ο κάθε αθλητής δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν γιατί είναι μόνος του μέσα στο σκάφος, θα μπορούσε να επέτρεπε τις ατομικές προπονήσεις και να απαγόρευε την ύπαρξη πολλών αθλητών στον ίδιο χώρο. Παρ΄όλα αυτά η απαγόρευση έδωσε την ευκαιρία στον δραστήριο Ναυτικό  Όμιλο της Σύρου να διοργανώσει ένα διαφορετικό διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα σε συνεργασία  με τους  Ναυτικούς Ομίλους της Τενερίφης Ισπανίας και της Βάρνας Βουλγαρίας με την βοήθεια της τεχνολογία. Διαβάστε πως……

Μπορεί οι προπονήσεις και οι αγώνες στη θάλασσα έτσι όπως τα έχουμε όλοι συνηθίσει, να έχουν ανασταλεί για κάποιο διάστημα, αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας που δίνει τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως επικοινωνίας αλλά και μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού, οι ιστιοπλόοι μας βρίσκουν τον τρόπο να διασκεδάζουν και να κρατούν επαφή με την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί τρεις τηλε-συναντήσεις των αθλητών των αγωνιστικών ομάδων με τον προπονητή κ. Giannis Gryparis, στις οποίες εκτός από τα αμιγώς ιστιοπλοϊκά θέματα που συζητήθηκαν (κανονισμοί, προβολή και σχολιασμός videos κλπ), δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να «βρεθούν» όλα μαζί μετά από αρκετό διάστημα.

Η αξέχαστη εμπειρία που ζήσαμε όλοι, αθλητές, προπονητές και μέλη του Ν.Ο. Σύρου, το 2018 με τη συμμετοχή του Ομίλου μας μαζί με δύο Ναυτικούς Ομίλους Ναυτικός Όμιλος Σύρου: Ένας διαφορετικός διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας εν μέσω πανδημίας (S3S), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Sports, είναι πλέον δεδομένο ότι επιτέλεσε στο μέγιστο βαθμό το σκοπό της, αφού οι επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και οι φιλίες που δημιουργήθηκαν, διατηρούνται ακόμη. Την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του υπερδραστήριου φίλου Alejandro Cabrera Hernandez υπεύθυνου του Actividades Náuticas de Tenerife, διοργανώθηκε μέσω γνωστής πλατφόρμας ιστιοπλοϊκών παιχνιδιών, ένας διαδικτυακός ιστιοπλοϊκός αγώνας με την ονομασία Memories Sailing on 3 Seas International Regatta, στον οποίο συμμετείχαν ιστιοπλόοι από τους τρεις Ομίλους. Προφανώς η και πάλι πρωτόγνωρη εμπειρία, ενθουσίασε τους πάντες που συμμετείχαν σε αυτή. Τα αποτελέσματα του αγώνα δεν έχουν καμία σημασία αφού το έπαθλο ήταν κοινό για όλους και δεν ήταν άλλο από την ευκαιρία να συζητήσουν και να «συναντηθούν» ξανά με ανθρώπους της ιστιοπλοΐας με τους οποίους γνωρίστηκαν και έζησαν υπέροχες στιγμές δύο χρόνια πριν.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, το υπέροχο άθλημα που είναι τρόπος ζωής μέσα και έξω από τη θάλασσα, και πλέον, από κοντά ή και από πολύ μακριά!

Tags

Σολάρης Αντώνης-Χρύσανθος

Από το 1982 αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα. Ξεκίνησε από την "Κοινή Γνώμη", ανταποκριτής της Σύρου στις εφημερίδες "Ομάδα και σπορ" και "Φως των σπορ" και στην εφημερίδα "Λόγος των Κυκλάδων". Στο sportcyclades24.gr αρθρογραφεί και φωτογραφίζει όλα τα αθλήματα. Επίσημος φωτογράφος σε παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της Fina της FIVB , της CEV και σε Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος και League Cup της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close