BasketballCyclades Water SportsHot NewsΑνδρών (μπάσκετ)ΠοδόσφαιροΣτίβοςΤοπικό Ανδρών (ποδόσφαιρο)

Οι “καυτές πατάτες” οι κουβάδες και το …..στάδιο Σύρου

Οι “καυτές πατάτες” οι κουβάδες και το …..στάδιο Σύρου

Του Αντώνη Σολάρη

Λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα ο εντεταλμένος σύμβουλος που θα αναλάβει τις τύχες του Αθλητισμού (οι πληροφορίες μου λένε, Γιάννης Βρούτσης)  του υπενθυμίζουμε τις τρεις «καυτές πατάτες»  που θα κληθεί να κρατήσει στα χέρια του και την λύση που πρέπει να δώσει στην μεγάλη αδικία που έχει γίνει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Πρώτη «καυτή πατάτα»

…..που καίει περισσότερο νομίζω είναι η λειτουργία τους χειμερινούς μήνες του κολυμβητήριου της Ερμούπολης. Η απελθούσα Δημοτική αρχή άφηνε κλειστό το κολυμβητήριο του χειμερινούς για οικονομικούς λόγους, όμως παράλληλα  ήταν αρνητική στο αίτημα του Ναυτικού Ομίλου να το λειτουργήσει εκείνος -με προϋποθέσεις βέβαια-  προκειμένου να μη σταματούν οι προπονήσεις τον χειμώνα. Όποια προσπάθεια και αν καταβλήθηκε και από τις δυο πλευρές λύση δεν βρέθηκε και έχουμε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να μάθουμε την πολιτική που θα ακολουθήσει στο θέμα αυτό η νέα δημοτική Αρχή.

Δεύτερη «καυτή πατάτα»

………το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Άνω Σύρου. Το πιο εύκολο είναι να πεις «λουκέτο»;  Σε απαλλάσσει μια και καλή από πολλούς πονοκεφάλους όμως είναι σωστό να κλείνεις σήμερα μια αθλητική εγκατάσταση που έχει κοστίσει  κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο;

Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει επιτόπια αυτοψία από ειδικούς (μηχανικό, γεωλόγο κλπ), να  προσδιοριστεί ο τρόπος της διαμόρφωσης και των μέτρων  προστασίας για την ασφάλεια όλων και αν το κόστος είναι τεράστιο τότε ναι να μπει λουκέτο αν όμως το κόστος είναι λογικό γιατί θα πρέπει να χαθεί μια αθλητική εγκατάσταση; Ας σταματήσουμε επί τέλους όλα να τα βλέπουμε πάρκινγκ.

Τρίτη «καυτή πατάτα»

…….η Α΄ Κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου «Δημήτρης Βικέλας». Έχει γίνει viral  με τους κουβάδες και τις πετσέτες στους αγώνες  των πρωταθλημάτων του μπάσκετ.  Όμως πέρα από τα καλαμπούρια και τις αναρτήσεις πρέπει να σκεφτόμαστε την ασφάλεια των αθλητών και των διαιτητών που κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό. Στο σημείο που στάζει, το δάπεδο γίνεται τσουλήθρα και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση γιατί είναι εύκολο να μεταβιβάζει τις ευθύνες «το αφεντικό στο σκύλο του και ο σκύλος στην ουρά του»  όμως ο καθένας κρίνεται και θα κριθεί γι αυτό που έκανε για να λύσει το πρόβλημα και όχι φυσικά τοποθετώντας  κουβάδες και σφουγγαρόπανα στο δάπεδο…

Το στάδιο

Είμαι φανατικός πολέμιος των ρουσφετιών και γι αυτό δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να ζητήσεις χάρη ή ρουσφέτι για να καταλάβει κάποιος ότι  είναι αναγκαίο η Σύρος να αποκτήσει ένα στάδιο.

Είναι αδιανόητο στη γενέτειρα του Έλληνα αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων Δημήτρη Βικέλα ο Δήμαρχος του νησιού να ευχαριστεί τον υπουργό αθλητισμού για την ανακατασκευή ενός γηρασμένου προπονητηρίου και να μην απαιτεί την κατασκευή σταδίου. Ας με συγχωρέσει ο Γιώργος Μαραγκός όμως εδώ και χρόνια φωνάζω για την έλλειψη αυτή και δεν θα σταματήσω να το κάνω αν δεν δω ένα τετρακοσάρι στίβο με ταρτάν να κατασκευάζεται στην μοναδική Πρωτεύουσα Ελληνικού Νομού που δεν έχει ούτε ένα μέτρο ταρτάν για να προπονούνται τα παιδιά !!!!!!!

Αυτή λοιπόν μπορεί να μην είναι «καυτή πατάτα» αλλά θα πρέπει να τεθεί σαν στόχος τετραετίας η αποκατάσταση της διαχρονικής αδικίας που έχει γίνει και θα πρέπει πέραν των καθημερινών προβλημάτων να δρομολογηθεί σαν έργο αναγκαίο και χρήσιμο.

Άλλωστε τα άριστα έργα (και όχι τα μέτρια ) είναι αυτά που θυμίζουν και χαρακτηρίζουν την θητεία κάθε δημοτικής αρχής και είναι ευκαιρία η δημιουργία του σταδίου Σύρου να είναι ένα από αυτά,  την επόμενη τετραετία.-

 

 

Tags

Αντώνης Σολάρης

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την "μπάλα" στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close