Χωρίς κατηγορία

Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή οι αθλητές του 9ου Γύρου της Πάρου.

Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή οι αθλητές του 9ου Γύρου της Πάρου.

Την Κυριακή το πρωί οι αθλητές και οι αθλήτριες καθώς επίσης οι συνοδοί , οι εθελοντές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον 9ο Γύρο της Πάρου ήταν καλεσμένοι στην ταβέρνα «Ελαία» για πρωϊνό καφέ, κάποιες βραβεύσεις και συζήτηση για τον αγώνα προκειμένου να γίνει καλύτερος στο μέλλον. Γενική διαπίστωση ήταν ότι όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα, όσα ιατρικά περιστατικά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά, με λίγα λόγια όλοι ήταν ευχαριστημένοι και από τον αγώνα και από την φιλοξενία.

Τελευταία εκδήλωση πριν την αναχώρηση ήταν η επίσκεψη στον Ναό της Εκατονταπυλιανής στην Παροικιά. Εκεί ο πατέρας Στυλιανός Μπιζάς γνώστης και λάτρης του αθλητισμού με πολύ γλαφυρότητα και άνεση ξενάγησε όλους όσους βρέθηκαν εκεί. Το όλο κτιριακό συγκρότημα της Εκατονταπυλιανής Πάρου περιλαμβάνει τον κυρίως ναό της Παναγίας με τα εσωτερικά αυτού παρεκκλήσια των Αγίων Αναργύρων, του Αγίου Φιλίππου και της Οσίας Θεοκτίστης, (που έζησε και κοιμήθηκε στον ναό της Καταπολιανής τον 9ο αιώνα), και εκτός του ναού, τη Βασιλική του Αγίου Νικολάου, τον ναό της Αγίας Θεοδοσίας, το παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου, το Βαπτιστήριο που αποτελεί ιδιαίτερο χώρο, καθώς και τα γύρω κελιά τα οποία ως οχυρωματικό έργο προστάτευαν τον όλο συγκρότημα. που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από τα σπουδαιότερα καλοδιατηρημένα παλαιοχριστιανικά μνημεία που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα το μεγαλύτερο σε μέγεθος.

 

Αντώνης Σολάρης

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την "μπάλα" στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close