Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος, 2017
Αρχική / Στίβος / Θετική η σύνταξη μελέτης…

Θετική η σύνταξη μελέτης…

Σύλλογος Δρομέων Σύρου για το στάδιο Πευκακίων…
Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει μέχρι στιγμής προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του σταδίου στα Πευκάκια σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα του Συλλόγου SyrosRun Μανώλη Αργυρού στο ΛΟΓΟ, ο οποίος σημειωτέον συμμετέχει και στην επιτροπή  που  σκοπό της έχει να διερευνήσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την σταδιακή αποκατάσταση του.
του Γιώργου Αλβέρτη
Σίγουρα η συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρο Γουσγουνέλη  προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση  για την πρόοδο εκπόνησης της μελέτης Επισκευής αναμόρφωσης του γυμναστηρίου στα Πευκάκια αποτελεί θετική εξέλιξη ωστόσο μέχρις ότου  διασφαλιστεί η αναγκαία πίστωση για την διενέργεια των όποιων παρεμβάσεων  δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάκης Παπουτσάς: «Έδειξε πολύ θετικός και πολύ σίγουρος ότι θα γίνει κάτι. Προσπαθεί με όλες  του τις δυνάμεις γι’ αυτό, όπως είπε, διαβεβαιώνοντάς μας παράλληλα  ότι όσο μπορεί και όσο είναι σ’ αυτή τη θέση  θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Μας τόνισε επίσης ότι η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί  έως τα τέλη Δεκεμβρίου και αμέσως θα προβούν στην δημοπράτηση του έργου». Ο κ Παπουτσάς είπε ότι το απαιτούμενο για την αποκατάσταση του σταδίου ποσό ανέρχεται στις 450.000 ευρώ  υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε σεντ διαθέσιμο.
Ωστόσο η διαβεβαίωση του κ. Γουσγουνέλη  ότι ο Δήμος διαθέτει 60-65.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό τους κάνει αισιόδοξους, όπως είπε, ότι κάτι θα κινηθεί αυτή την φορά κάνοντας σαφές  ότι και οι ίδιοι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των υπόλοιπων χρημάτων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Γουσγουνέλης τους διαβεβαίωσε ότι σε ενάμισι χρόνο η Σύρος θα διαθέτει τουλάχιστον ένα προπονητήριο κλασικού αθλητισμού με στίβο από ταρτάν.
Ο κ. Παπουτσάς σημειώνει: «Ο χώρος ο οποίος προπονούμαστε είναι συνήθως ο δρόμος,  ελλείψει κατάλληλων υποδομών» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Μπορώ να πω  ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα. Ακόμη και τίποτα μπορώ να πω. Απλά έχουμε διαβεβαιώσεις ότι μέσα στο 2017 κάτι θα γίνει. Είμαστε σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία και καταλαβαίνουμε το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει, ωστόσο η υπόσχεση παραμένει υπόσχεση» τονίζει.
Κάνει λόγο για μεμονωμένες κινήσεις του συμβούλου  Γουλιέλμου Πρίντεζη  και του αντιδημάρχου Σταύρου Γουσγουνέλη προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης ,οι οποίες τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει κάποιο απτό αποτέλεσμα. Υπογραμμίζοντας δε ότι αυτό είναι ένα βασικό παράπονο, όχι μόνο των δρομέων αλλά πολύ κόσμου που θέλει  να δραστηριοποιηθεί αθλητικά  και επιθυμεί να προπονείται με ασφάλεια στον χώρο αυτό καθώς παρότι η  απόφαση έχει παρθεί  εδώ και ένα χρόνο από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου ελάχιστα βήματα έχουν σημειωθεί. Κάνει γνωστό  ότι και παλιότερα είχε υπάρξει μια  κίνηση αποκατάστασης του χώρου, έστω και σε μορφή προπονητηρίου, δυστυχώς χωρίς επιτυχή κατάληξη.
Συνεχίζοντας επικεντρώνεται στην συμβολή του ΣΕΓΑΣ στα δρομικά γεγονότα της Σύρου, σημειώνοντας  ότι ως σύλλογος βρίσκονται σε συνεχή επαφή τόσο με τον Οργανισμό όσο και με το πρόεδρό  του Δημήτρη Πάππα: «Έχουμε σίγουρη την βοήθειά του στο  Syros run του χρόνου. Θα βάλουμε μπροστά τον ΣΕΓΑΣ  προκειμένου να έχουμε μια όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση» υπογραμμίζει, κάνοντας παράλληλα αναφορά στον εθελοντικό χαρακτήρα του συλλόγου: «Δεν πληρωνόμαστε για τίποτα και είμαστε φαντάζομαι ο κατ’ εξοχήν  σύλλογος εθελοντικής προσφοράς στα δρομικά  γεγονότα στη Σύρο».
Άποψή του είναι  ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν στο νησί με μηδαμινό κόστος, αρκεί οι αρμόδιοι να προβούν σε κάποιες καίριες συνεργασίες. Μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες  και στους ιδίους για ολιγωρίες, εγκαλώντας τον Δήμο να πράξει το ίδιο: «Ενώ υπάρχουν φορείς, όπως για παράδειγμα ο ΣΕΓΑΣ  που θα μπορούσε να αναλάβει οποιαδήποτε διοργάνωση αφιλοκερδώς  και παράλληλα να μας προσφέρει τις τεχνικές συμβουλές του, μέχρι τώρα δεν τον έχουμε ενεργοποιήσει . Τουλάχιστον εμείς απολογούμαστε για αυτό, αλλά φαντάζομαι θα πρέπει να απολογηθεί και ο Δήμος.  Ο ΣΕΓΑΣ είναι ένας φορέας  στον οποίο θα μπορούσε  να κάνει προτάσεις, εφόσον φυσικά κληθεί από τον Δήμο, για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τα δρομικά γεγονότα στη Σύρο.  Ο τουρισμός, γιατί ξέρω  ότι πρωτεύων άξονας της δημοτικής αρχής είναι αυτός,  θα μπορούσε πάρα πολύ να βοηθηθεί από το αθλητικό τουρισμό».
Καταλήγοντας εκφράζει τον προβληματισμό του για το μεγάλος κόστος αρκετών διοργανώσεων: «Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς χρήματα.  Γιατί πρέπει να πληρώνω για να γίνει κάτι;  Γιατί θα πρέπει μια εταιρεία  ή  κάποιος άλλος να πληρωθεί για να κάνει κάτι το οποίο μπορώ να το έχω, αν  όχι δωρεάν, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στον τόπο μας»;
Πηγή :

logotypos.gr

Σχετικά με SC24

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την «μπάλα» στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Check Also

Στηρίζει τους μικρούς ο Α.Σ Ίου-Ξεκινάει και Στίβο η ομάδα

Στο νησί της Ίου και συγκεκριμένα στην ομάδα του Α.Σ Ίου γίνεται πολύ καλή δουλειά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares