Hot NewsΣτίβος

“Τα ίσια μας παρακαλάνε κι απ΄τα στραβά πηγαίνουμε”

Του Αντώνη Σολάρη

Από την ημέρα που έμαθα ότι ο προηγούμενος Υφυπουργός Αθλητισμού υποσχέθηκε την επισκευή του Γυμναστηρίου στα Πευκάκια είχα εκφράσει ευθαρσώς την αντίρρησή μου και την απογοήτευσή μου.  Σε αυτήν την πόλη και το νησί προκειμένου κάποιος να πει ότι  έκανε κάτι συμβιβάζεται σε μέτριες ή προσωρινές λύσεις  αδιαφορώντας αν θα πετάξει κυριολεκτικά κάποια χρήματα. Δυστυχώς για το συγκεκριμένο έργο και την χρησιμότητά του τα 800 χιλιάδες ευρώ είναι πεταμένα χρήματα.

Θα το φωνάζω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου η Σύρος έχει ανάγκη από στάδιο, το προπονητήριο ή όπως αλλιώς θέλουν να το λένε και στην θέση που βρίσκεται δεν εξυπηρετεί.

Δυστυχώς στην προηγούμενη δημοτική αρχή προστέθηκε και η τωρινή που συνεχίζει τον παραλογισμό υπογράφοντας την σχετική σύμβαση στο τέλος του μήνα. Για να μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή. Θα φτιάξουμε έναν αθλητικό χώρο σε μια περιοχή της Ερμούπολης που είναι από τις πιο κορεσμένες κυκλοφοριακά,  που δεν υπάρχει ούτε μια σπιθαμή ελεύθερη για πάρκινγκ και η πρόσβαση ενός ασθενοφόρου ή ενός οχήματος της Πυροσβεστικής είναι προβληματική;

Διαμαρτυρόμαστε ότι υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και αντί να μεταφέρουμε  τέτοιου είδους εγκαταστάσεις προς την περιφέρεια, επιμένουμε να τις διατηρούμε εκεί που δύσκολα τις προσεγγίζεις ….. “τα ίσια μας παρακαλάνε κι΄ απ΄ τα στραβά πηγαίνουμε  ….” όπως θα ΄λεγε η γιαγιά μου.

Εξάλλου από τα αγωνίσματα του Ολυμπιακού προγράμματος τα μόνα αγωνίσματα που μπορούν να διεξαχθούν σωστά και με ασφάλεια στον χώρο είναι τα 100 μέτρα, το μήκος, το τριπλούν, το ύψος, το επί κοντώ και η σφαίρα. Σε όλα τα υπόλοιπα ούτε σοβαρές προπονήσεις ούτε αγώνες προδιαγραφών μπορούν να γίνουν.

Και εκτός όλων των άλλων τι να το κάνεις το προπονητήριο όταν δεν έχεις στάδιο για αγώνες; είναι σαν να κάνεις πρόβες  και να μην έχεις θέατρο να παίξεις.   Είναι τόσο δύσκολο να βάλουμε όλοι μαζί ένα στόχο και να τον διεκδικήσουμε; Σε ποιον θα πούμε ότι η Πρωτεύουσα των Κυκλάδων η γενέτειρα του Βικέλα δεν έχει στάδιο και θα μας πει ότι έχουμε άδικο; Όταν όμως  συμβιβαζόμαστε με την μέτρια λύση και λέμε χίλια ευχαριστώ ε τότε δεν πρόκειται να δούμε στάδιο ούτε το 2100.

Μεταφέρω την δήλωση του πρώην Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού ακριβώς μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για να δείξω ότι ναι μεν το αναφέρει “προπονητήριο” όμως τον θεωρεί Ολυμπιακών προδιαγραφών και κατάλληλο για αγώνες και μίτινγκ.

“Μετά τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν το προπονητήριο στα Πευκάκια θα πάρει ουσιαστικά μία άλλη μορφή, αφού θα είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών και δεν θα αφορά μόνο την αθλούμενη νεολαία της Σύρου, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας, καθώς κι επίσης τον αθλητισμό των Κυκλάδων, αφού στον συγκεκριμένο χώρο θα μπορούν να φιλοξενηθούν διάφοροι αγώνες και μίτινγκ!!!!!!.”

Ρωτήστε τον Γιώργο Παρρή, τον Γιάννη Βασιλόπουλο, τον Μιχάλη Παντογυιό τους καθηγητές φυσικής αγωγής, ακόμα και του δρομείς της Σύρου που έχουν υποστηρίξει το έργο, αν σε αυτό τον χώρο μπορούν να γίνουν αγώνες ή μήτιγκ Ολυμπιακών προδιαγραφών. Μιλάμε σοβαρά ότι θα έλθει ένα μέτριος αθλητής της δισκοβολίας ή του ακοντισμού και δεν θα κυνηγάμε τα όργανα έξω από το προπονητήριο;

Οι καιροί και οι  προδιαγραφές έχουν αλλάξει, ωραίες οι αναμνήσεις και ο ρομαντισμός όμως τα χρόνια πέρασαν και δεν βρισκόμαστε στην δεκαετία του 70…..

Ελπίζω στο συγκεκριμένο ζήτημα να επικρατήσει λογική, είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας καλύτερες συνθήκες από αυτές που εμείς είχαμε. Θεωρώ ότι η Σύρος, η Ερμούπολη οι Συριανοί  δικαιούμαστε καλύτερη εγκατάσταση  από την μισερή που θέλουμε να αναπαλαιώσουμε βαπτίζοντάς την….. σύγχρονο προπονητήριο. Και αν τελικά αυτό γίνει θα πρέπει η τωρινή δημοτική αρχή να δεσμευτεί ότι θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση πόρων για την κατασκευή σταδίου αντάξιου της γενέτειρας του Δημήτρη Βικέλα.-

ΥΓ: Το ίδιο έντονα κατά καιρούς υποστηρίζω και το γνωρίζουν στα νησιά την κατασκευή Κλειστών γυμναστηρίων στην Άνδρο, στην  Παροικιά, στην Ίο και στα μεγάλα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, το Στάδιο της Μήλου, της Σαντορίνης και της Τήνου γιατί όλα τα παιδιά των Κυκλάδων πρέπει να έχουν δικαίωμα στην άθληση.

 

 

Tags

Σολάρης Αντώνης-Χρύσανθος

Από το 1982 αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα. Ξεκίνησε από την "Κοινή Γνώμη", ανταποκριτής της Σύρου στις εφημερίδες "Ομάδα και σπορ" και "Φως των σπορ" και στην εφημερίδα "Λόγος των Κυκλάδων". Στο sportcyclades24.gr αρθρογραφεί και φωτογραφίζει όλα τα αθλήματα. Επίσημος φωτογράφος σε παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της Fina της FIVB , της CEV και σε Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος και League Cup της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close