Τετάρτη, 16 Ιανουάριος, 2019
Αρχική / Cyclades news / «Χάρισε Ζωή»

«Χάρισε Ζωή»

«Χάρισε Ζωή» (Video)

Αυτές τις Άγιες Μέρες το μυαλό μας,  η σκέψη μας πρέπει να βρίσκεται κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη και μέσα σε αυτούς είναι και ο  ΓΞ που βρίσκεται σε διαδικασία μεταμόσχευσης…….

Αυτές τις Άγιες Μέρες το μυαλό μας,  η σκέψη μας πρέπει να βρίσκεται κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη και μέσα σε αυτούς είναι και ο  ΓΞ που βρίσκεται σε διαδικασία μεταμόσχευσης μυελού τον οστών επειδή κάποιος εθελοντής δότης βρέθηκε συμβατός με εκείνον

Το Κέντρο Ενημέρωσης  και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστων του Πανεπιστημίου Πατρών στέλνει τις ευχές του  τις οποίες δημοσιεύουμε,  με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουμε στην προσέλκυση Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που στο άμεσο μέλλον θα Χαρίσουν Ζωή σε κάποιον συμπατριώτη μας που θα έχει ανάγκη.

Κάθε τι καινούριο ξεκινάει από μια ανάγκη…

Η ανάγκη ενός παιδιού το 2006, που έπασχε από λευχαιμία, για μεταμόσχευση, ευαισθητοποίησε τους πολίτες της Πάτρας και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ). Ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Καθ. κ. Ζούμπος Νικόλαος και ο υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων Επικ. Καθ. κ. Σπυριδωνίδης Αλέξανδρος γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, δεν ήταν η μοναδική και η ανάγκη για εθελοντές δότες είναι πάντοτε μεγάλη, πρότειναν, με την υποστήριξη του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας (ΠΓΝΠ), κ. Δημάρατο, να δημιουργηθεί μια νέα δομή που θα βοηθούσε στην προσέλκυση δοτών. Αυτή συμπεριλάμβανε εκτός από γραφείο ενημέρωσης δοτών και την ανάληψη εύρεσης πόρων για τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων των νέων δοτών (HLA τυποποίηση).

Καθοριστική στη δημιουργία του κέντρου δοτών ήταν η συμβολή του τότε Αντιπρύτανη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αναστασόπουλου.

Η πρωτοβουλία βρήκε ως πολύτιμο σύμμαχο το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα της Κύπρου, το μεγαλύτερο κέντρο δοτών ανά πληθυσμό παγκοσμίως, με >130.000 εθελοντές δότες. Ο διευθυντής του κέντρου, κ. Παύλος Κωστέας και το προσωπικό προσέφεραν την απαραίτητη εκπαίδευση και τεχνογνωσία ώστε γρήγορα το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή να γίνει πραγματικότητα.

Στις αρχές του 2009, εγκρίθηκε η οικονομική υποστήριξη του Κέντρου από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω του προγράμματος της Επιτροπής Ερευνών C654 «Κέντρο Προώθησης Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών και Κυτταρικών Θεραπειών». Από τότε όλες οι Πρυτανικές Αρχές είναι πάντα δίπλα μας.

Έτσι, ιδρύεται το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) με ιδρυτικά μέλη τον κ. Β. Αναστασόπουλο, τον κ. Ν. Ζούμπο, την κ. Α. Μουζάκη και τον κ. Α. Σπυριδωνίδη.

Τον Ιανουάριο του 2010 το ΚΕΔΜΟΠ ξεκινά την προσέλκυση και εγγραφή των πρώτων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή εθελοντών Δοτών, και η ιστορία συνεχίζεται…

Σχετικά με SPORTCYCLADES24

Το sportcyclades24 αποτελείται από μια Κυκλαδίτικη παρέα δημοσιογράφων με στόχο να προβάλλει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις από τρίτους, που πολλές φορές προκαλούν την αλλοίωση της πραγματικής είδησης. Αλλάζουμε την αθλητική δημοσιογραφία, δίνουμε την "μπάλα" στις ομάδες και στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Check Also

Λαρεντζάκης vs Διαγόρα: Μια οικογενειακή υπόθεση

Λαρεντζάκης vs Διαγόρα: Μια οικογενειακή υπόθεση Για την ΑΕΚ ο σημερινός αγώνας με τον Διαγόρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Shares